lördag 10 april 2010

Dumdomsord...

Alla är ju inte som jag. När jag resonerar med mig själv så förstår jag detta. Hur ska man kunna visa de som inte begriper att alla är olika och att jag är lik. Det är dödfött!

Ibland hittar jag på saker och sedan skriver jag om det. En del - eller kanske ska man säga somliga - har svårt att begripa om jag menar allvar eller om jag bara skojar. De tycker inte att jag tydlig nog. De tycker att jag har svårt att förklara.

Själv tycker jag inte att jag är otydlig - jag är ju lärare - och en sådan måste ju kunna förklara. Ibland säger jag "det här är enkelt men vänta bara till att jag förklarat". Då fattar de inte, och vet inte, om jag skojar först eller sist.

Igår så läste jag en bok som innehåller1000 visdomsord. Inga dumdomsord. Precis som det inte skulle finnas någon som sagt något galet. Jag tror att det är vanligare att kläcka ur sig såväl otidigheter som otydligheter

"Vissa människor ser till att hitta minst en anledning att skratta varje dag. Det gör att de ibland skrattar åt sig själva".

Stod det i boken. Det var inte jag som sa detta men det kunde det ha varit. Jag är min största supporter. Hur skulle man annars kunna orka jobba som lärare? Och medmänniska?

"Du har fötts med en hjärna - använd den".

Stod det i boken. Inte heller detta har jag sagt. Men däremot har jag sagt att min hjärna har minst två hjärnceller. Troligen flera men absolut minst två. Annars kan inte den andra veta att den ena existerar.

Den här gillar jag:
"Det spelar ingen roll vad du gör med ditt liv under förutsatt att du gör det så bra du kan".

"Stod i boken". Det ska jag säga varje gång som jag sagt något smart - "ja inte vet jag men det stod i boken" - och då tror folk att jag menar Boken, "The book", dvs Bibeln. Den tror ju alla på - eller?

Jag gillar "Det spelar ingen roll vad du gör med ditt liv under förutsatt att du gör det så bra du kan".
Det var inte jag som kom på det men önskar att jag hade det. Jobbar ju med optimering och tänker hela tiden att det kan bli bättre och så jobbar jag efter detta. På toppen av min förmåga. Alltid. Med tanke på mina kunskaper, mitt intellekt och mitt självförtroende så är det en hög förmåga...

En sista sak som jag hittade i boken om Visdomsord var följande:

Det finns endast två saker som är värda att leva för:
att göra något som man förtjänar att bli omskrivet och att skriva sådant som förtjänas att läsas.
Det främsta av dessa två är gärningen.

Han som skrev detta första gången heter Albert Pike. Det är så sant för har man något att säga ska man inte hålla inne med detta.

Nu har jag fått tag i en bok, författad av Albert Pike. "The Book of Words", heter den. Den ska jag läsa och lära mig utav.

Min bok om Dumdomsord ska heta "The Book of Neards", och innehålla uttrycket

Man ska inte tro att man är bättre än lagom...

torsdag 8 april 2010

Knasigt test...

Man ska inte tro att man är något. Man ska inte sticka ut - för då betraktas man som...

inte klok? Jag vet inte.. Jag har ju ett bra självförtroende och detta kan ju inte vara helt fel. Jag vet med mig att jag är intelligent - men det är ju inte samma sak som klok. Nej - jag är en vis man. En som syr ihop förstånd, intelligens, kunskap och erfarenhet. Jag är dessutom en god människa. Jag hjälper till med vad jag kan och med det jag kan. Och jag kan allt...

Men vänta...Jag kan allt, vet allt och är god. Gud är god, kan allt och vet allt - säger ju de kristna som är 2,1 miljarder utav jordens befolkning. Det finns bara en Gud, säger andra, typ muslimer - och de är rätt många de också...

Alla som tror har en Gud och han är god. Hmmm...Nils är god. Gud är god - då måste ju Nils vara Gud.

Men det är väl att sticka ut för mycket att säga så. Även om man råkar vara född samma dag som Jesus. Då kan man ju bli betraktad som en varelse som kan åstadkomma allt, se allt och om det blir galet säga förlåt och sedan ställa allt till rätta. Och - det sista kan jag inte - än. Jag är rätt rörig av mig...

Men intelligent är jag. Det vet jag för jag har testat min intelligens. Faktum är att man kan mäta denna med ett test som egentligen går ut på att man jämför med hur det går för andra som gör denna test. Någon har kommit fram till att medel ligger på 90. Inte 100 som man kan tro. Så om man har IQ 180 så är man alltså dubbelt så klok som en medelmänniska. Anledningen till att det är 90 beror på olika kultur och praktiska förutsättningar. En stor del av jordens befolkning kan inte läsa eller skriva och då kan de ju inte göra ett test som går ut på att finna samband och avvikelser. De har inte tid med logik för de letar efter mat eller flyr från ett kulregn - eller pilar - eller letar efter ett passande väder i brist på kläder.

Ett IQ test är lite för lätt för mig som är superlogisk så jag letade efter ett mer passande test med hjälp av Internet. Det värsta - och förmodligen svåraste - hittade jag på en hemsida tillhörande Giga Society. Denna "organisation" har bara 6 medlemmar. De har över 196 i IQ. En på miljarden alltså...

En av dem är en snubbe med namnet Paul Cooijmans, som har en bild från sitt kontor och så ska man säga - inte gissa - vad hans vykort föreställer. Han lade dem in en låda i en byrå 1997. Sedan har han fått svar och var 10:de år så berättar han hur det gått. När jag hittade denna sida så hade ingen haft mer än 2 rätt. Se bilden nedan...


Bra utmaning tänkte jag och läste frågorna:

1. Vilket tal är skrivet på det första vykortet?
2. Vilket namn på en historisk person är skrivet på det andra vykortet?
3. Vilket engelskt ord är skrivet på det tredje vykortet?
4. Vilken geometrisk figur är ritat på det fjärde vykortet?
5. Vilket objekt eller organism är finns på det femte kortet?

Sedan skriver han, Paul Cooijmans, att om alla människor i vår värld svarar på dessa frågor på måfå, liksom gissar utan att tänka, så kommer den högsta poängen att bli 2. Om någon får 3 rätt så kommer han att tvivla på att det finns ESP, (Extrasensory Perception), fritt översatt oövernaturliga krafter, som telepati. Om någon får 4 rätt så är det "bevisat" bortom allt rimligt tvivel att ESP existerar. Om någon får 5 rätt så existerar telepati.

Innan du läser mina svar så kan du ju testa själv. Mina svar och motivering kommer längre fram i denna text.

Jag surfade vidare och upptäckte att det finns många liknande organisationer och sammanslutningar som har extremt svåra tester och ibland måste man betala typ 50 dollar och sedan får man ett test på posten som man kan lura på i en månad och det är inte tillåtet att diskutera med någon, googla eller fuska. Man skickar in och sedan får man vara med och...leka?

Jag tror inte att det räcker med vishet för att fixa ovanstående test. Här räcker det inte med att bara vara logisk eller tänka lateralt. Här räcker det inte att fråga någon - eller många och med hjälp av deras svar dra egna slutsatser. Här räcker inte alla böcker i världen.

Titta på bilden, han verkar läsa en hel del eller i alla fall samla på böcker, kanske känner andra som också gör detta, bor i Holland, ordning och reda - i rummet. Man kan dra slutsatser och gissa om han köpt vykorten och inte haft råda eller tid att skicka iväg dem eller om han har vänner som skickat vykort till honom. Man kan gissa. Men det gjorde inte jag.

Vad som gäller är extrem klarsynhet.

Så jag försatte mig i trance. I tre sekunder. Jag blundade, drog in ett djupt andetag - tittade upp och skrev.

1. Talet = 127 481
2. Historisk person = Nils Karlsson
3. Engelskt ord = ordet "Fuck"
4. Geometrisk figur = En nolla
5. Föremål eller organism = En dammråtta

Svaren är Mitt medlemsnummer i Fantomens deckarklubb, Mitt namn, Mitt favoritord på engelska, Hans riktiga IQ och som visar vad han egentligen är. Det sista svaret, (organismen), är mer än ställt utom allt tvivel, och till 100% sannolikt troligt, då kortet legat i lådan så länge.

Varför dessa svar? Jo han som är så jävla klok borde ju räknat ut att jag någon gång skulle svara, och då visste ju han vad jag skulle svara, och detta fick ju honom att göra testet. Han ville väl se om det fanns någon som var mera vis. Liksom testa sig själv. Söka utmaningar...

Hur gick det då, undrar ni säkert. Vad svarade han? På mina svar...

Som tidigare sagts så vet jag mycket, på gränsen till allt.
Jag vet mycket men just detta är något som jag inte kan svara på.

Ungefär 1 timme efter jag mailat över svaren så försvann hemsidan och på Wikipedia så har Paul Cooijmans "deletat" sig.

Det var inte min mening att såra honom, knäcka honom för jag är ju innerst inne mycket god.

så jävla självgod...

måndag 5 april 2010

Tillfälligt avbrott...

Jag har fått skrivkramp. Värsta tänkbara scenario. Vill men kan inte formulera mig och jag börjar meningar på ett totalt felaktigt sätt. Jag har drabbats. Av tillfälligt avbrott.

Så här såg ju mina texter ut från början. När jag var ovan. När jag skulle skoja till det med att jag pratar så fort. Då skrev jag korta meningar. Som gjorde det lätt. Att läsa på utandning. Tid för eftertanke...

Häromdagen började jag att skriva på en "bok", ett slags roman där det ena bygger på det andra. Då måste jag skärpa till mig och skriva på ett underhållande och målande sätt. En egen stil men ändå en stil som kan accepteras av andra.

Då jag inte har för avsikt att lägga ut alltihopa på en gång så hade jag tänkt mig att skriva om 20-30 olika scenarios som leder mot samma mål. En lång intrig innehållande fyra olika personer som strålar samman. Men jag skriver ju inte om något roligt för denna roman är långt ifrån rolig.

Boken bygger på att författaren, (den är skriven i jag-form), har ett tekniskt kunnande, varit lite överallt och slutligen till att "författaren" har ett - ja vadå? Ett syfte att jävlas. Ett mål att få andra att må sämre för att "författaren" själv mår dåligt.

Det är inget självupplevt. Det är bara en story där jag använder min fantasi. En allvarlig roman. En thriller. En o-rolig "bok".

Vi får se. Jag vet ju slutet för det var det som jag kom på först.

Men nu står det still för jag har fått skrivkramp. Jag ligger före i tanken och hinner inte skriva ner vad jag vill för jag ska bara ge ifrån mig en sida om dagen - max.

Så för att lugna ner mig så ska jag emellanåt skriva om tokiga saker. Hoppa mellan hötapparna som tappats från vagnarna. Skriva om det som andra vill läsa, (eller vill höra talas om), så de inte behöver skämmas över att de känner mig och tycka att det är pinsamt för att de tipsat andra om adressen till min blogg.

Jag är lagd åt det humanistiska hållet. Älskar ord och betydelsen av vad de kan åstadkomma. Jag är även lagd åt det tekniska hållet. Kombinationen är ovanlig. Antingen kan man, (tydligen), ingenting om teknik eller annars kan man mycket. Antingen har man lätt för att skriva eller annars har man svårt. Ett slags medfödd skrivkramp.

Jag kan förklara vad jag kan och det är mycket. Jag brukar ju säga att jag kan allt men det är också det enda jag kan.

Samtidigt som jag intresserar mig på samhällsfrågor, filosofiska resonemang, språkets betydelse och vår historia så tror jag på att mycket av nutid och framtid kan lösas med hjälp av teknik. Detta kallas teknokrati. Jag är alltså en humanistisk teknokrat - eller kanske hellre en teknisk humanist.

Men om sanningen ska fram så är jag nog mera en humoristisk teknoknas...

som har skrivkramp...