fredag 12 mars 2010

Tänkvärt...



Min vår...


Idag tittade trädgårdstomten ut från snödrivan. Den rackarn har smitit ut någon dag och skaffat sig glasögon! Svennis-style...

tisdag 9 mars 2010

Helt seriöst alltså...

Jag har kommit på en sak. Som jag tror att jag är först med.
Ja det kvittar förresten för jag kan inte ta patent - än. Tekniken finns inte - än. Det handlar om upplösning och den nya platt-tv-tekniken; OLED.

Läste om en sak i Technet häromdagen. En tidning som handlar om känslor och dramatik.

Någon har kommit på att man kan tillverka små enskilda platta enheter som går att byggas ihop till en stor enhet. Liksom pussla ihop dem. På tvären eller bredden. Till skillnad mot en LCD eller en LED så finns det ingen död yta bredvid displayen. Man kan alltså sätta ihop bilder. Här kommer en demonstration - pedagogisk som faan.


Bilden ovanför har bara 7854 pixlar - (102*77). Bilden är tillräckligt stor för att man ska kunna se att det föreställer något men det är inget som man vill se. För dålig kvalitet helt enkelt...

















Denna bild innehåller samma sak men nu börjar man kunna urskilja detaljer. Informationen från början är densamma men visningen har förbättrats. Mottagaren, dvs den som tittar på bilden, får en bättre upplösning...

















Den här bilden har mångdubbelt fler pixlar än den föregående. Nu börjar det se riktig bra ut. Spegelbilden framträder allt tydligare. Inte så dåligt för att vara taget från en mobil telefon.

Nu kommer trixet...















Detta är den övre vänstra fjärdedelen.

Man delar alltså upp bilden i fyra delar och visar en del på varje bildskärm. Facebook drar ner upplösningen men detta ska bara visa principen...



 












Avslutningsvis monterar man dessa skärmar tätt intill varandra och får då en extremt högupplöst bild.

Se nedan...
















Så här kommer framtidens platt-tv att se ut. Man köper "tavlor" efter vad man behöver och har råda med - och formar sin egen hemmabio. När man känner för det så fyller man på med en rad uppe och till höger och får en större bild och fler pixlar, dvs högre upplösning. Man backar stolen bakåt och njuter.

En enskild bildskärm kan t.ex. visa nedanstående bild...















Det var idag du fick reda på detta. I morgon vet du

var du hörde det först...

måndag 8 mars 2010

Sjukt o-rolig...

Vaknade av ett dovt mystiskt knastrande ljud. Det lät som sand som föll från hög höjd ner mot en träskiva. Jag var nedbäddad, det var varmt och kvavt och jag satt fast. Shit!

Jag tog i det värsta jag kunde och vräkte locket uppåt- men det var inget lock - det var täcket, eller två täcken plus ett överkast. Jag var inte levande begravd - jag drömde bara…

Xenita ville ut och fortsatte med att försiktigt krafsa uppe på mitt täcke. Jag rullade ut från mina täcken och ner mot golvet. Vilken huvudvärk! Halsen brände. Va faan är det som hänt?

Känt mig piss hela dan och jag som har så mycket att göra. Släppte ut katten, tog en Panodil och satte in en kaffe i mikron. Vilken jävla huvudvärk! Gnuggade mig på tinningarna. Mikron piper och jag tar min kopp, i med lite mjölk, och sedan en slurk – blää - och på det en prilla Grovsnus. Gick ut i badrummet och kolla i spegeln. Men när jag öppnade munnen så åkte påsarna upp under ögonen och allt blev suddigt. Jag tyckte att det såg lite konstigt ut ner mot svalget och misstänkte halsfluss. Men det var inbillning och inte var-bildning. Kände på halsen. Där på baksidan fanns den lilla knölen som jag tror är en spets på en kona som växer in mot halsen. Som en strut. Men knölen kändes helt OK. Det var inte detta som tryckte mot hjärnan.

Måste göra något. Tog på mig kläderna och gick ner till garaget. Där mot väggen stod krattan. Den lilla med det korta skaftet. Den blir perfekt. Eller inte…

Jag hade gjort detta tre gånger tidigare. Varje gång som jag har otroligt ont i huvudet så tar jag till denna metod. Jag vet inte om det ska kallas en metod - kanske det är mera av ett knep - men det funkar på mig.

Jag tror att man måste vara jävligt dålig för att ge sig på dessa huskurer. Extrem huvudvärk gör att man får svårt att tänka och då plockar man fram något som ligger där framme vid pannloben, latent. Som man orkar tänka på utan att behöva tänka.

Jag brukar i detta läget gå över att prata om mig själv som en annan. Tredje person singularis. Jag lite skäms ibland om hur jag är och vad jag gör, och då hjälper det att tänka på sig själv som någon annan.

Han måste göra något åt huvudvärken. Få bort den eller åstadkomma en smärta som är annorlunda - ja starkare. Han kan ju inte slå sig med hammaren på ett finger för då kan han inte använda datorn. Smalbenet har han testat tidigare men då fick han halta i flera dagar. Sparka sina tår i trösklar eller trappräcken gör att man tappar naglar och man får svårt med strumpor och skor.

Krattan tog han med sig till hallen och lade ner den och gick bakåt tre steg och sedan tre steg framåt och precis då han tog det tredje så blundade han - krattskaftet flög upp med stor kraft och då kom den där brännande varma smärtan från underlivet. Han höll på att svimma…

Att man aldrig vänjer sig, tänkte han. Men - huvudvärken var som bortblåst. Ja den fanns säkert där men smärtan mellan benen var mycket värre och nu kunde man börja tänka. I detta läget blir jag ”jag” igen och brukar direkt fråga mig själv om jag är riktigt klok men jag kan ju inte skylla på mig själv för det var ju inte jag som ”trampar kratta”.

Måste ta sak i tager, tänkte jag. Ja egentligen tänkte jag ”Ta tag i en del saker”, men det var svårt att koncentrera sig. Fy faan vad det brände! Blev pissnödig och fick svårt att ta av mig byxorna. Satte mig ned på toastolen – jag har ju städat toaletten – och vet inte om jag pissade för toan läcker lite – det skvalar jämt…

Måste dammsuga kåken…

Jag har flera dammsugare och tog den som stod närmast till och började att jaga dammråttor. Faan vad det bränner. Tog dammsugaren och liksom sög ut byxorna från skrevet. Det kändes helt OK. Lite konstigt kanske om man ser det sådär utifrån gatan men vem faan bryr sig – jag ska ju flytta…

Fortsatte ut i hallen, in i köket, rummet innanför köket, vardagsrummet, kontoret och sedan nedför trappan. Där tog sladden slut. Satte ner dammsugaren och tänkte att jag tar väl den där nere nu men å andra sidan suger den här bättre så jag gick upp och drog ur kontakten, tog med mig sladden och bar ner dammsugaren. När jag höll den stora klumpen i min högra hand så upptäckte jag inte vad jag borde ha upptäckt.

Krattan…

Jag vaknade upp på golvet. Kände som jag blödde. Kände mig helt plötsligt inte alls gammal. Snarare yngre. Mycket yngre. Jag kände mig ofödd för jag upptäckte att jag låg i fosterställning. Fy faan vilken smärta! Jag tordes inte titta. Jag kröp bort från trappans nedre del och kollade bakom mig. Där fanns ingen fläck. Jag var hel.

Men det kändes som jag läckte. Satte mig upp mot väggen och drog försiktigt i byxan. Jävlar så ont det gjorde. Kom upp och hukade mig som en liten Ringaren av Notre Dame. Tog tag i räcket och kravlade mig upp till hallen. Där uppe fanns en ficklampa men batterierna var borta så jag tog laserpennan. Min gröna starka laserpenna. Öppnade byxorna och lös. Röd och grön tillsammans blir en otäck färg. Det såg inte alls bra ut. Det såg för jävligt ut. Tittade upp och ut mot gatan och förväntade se grannar titta in – men sanningen att säga så bryr jag mig inte – jag ska ju flytta.

Tappade upp ett bad. Tittade ner i vattnet apatiskt och såg små bubblor bildas. Skum. Varmt vatten. Mera skum. Försökte tänka på annat och lös med laserpennan mot skummet. Grönt. Skönt. Jävlar så ont det gjorde...

Drog av mig kläderna och kröp ner. Fy faan vad det värker, tänker jag. Vilken jävla idé att flytta smärtor. Det går ju inte. Efterhand så kändes det bättre. Efter en stund så kändes det helt OK. Efter ännu en liten stund så kom – just det – huvudvärken tillbaka. Jag fick ont då jag svalde. Jag började känna mig kymig. Kände varje pulsslag som en hammare.

Drog ur ploppen och såg vattnet sjunka i karet. Idag är det den internationella kvinnodagen, tänkte jag. Jag tror inte att Svensk Damtidning eller Amalia eller någon annan av dessa tidningar berör oss män, jag menar skriver om oss. Men om vi hade en tidning - som deras - så skulle jag garanterat skriva en artikel och starkt rekommendera ”Trampa kratta” som en effektiv metod. Om man bara är återhållsam alltså, inte överdriver denna effektiva behandlingsmetod mot extrem huvudvärk.

Det började bli kallt och jag drog på duschen och spolade mig i huvudet. Det bara small. Ont och skönt på en gång. Undrar hur kvinnor botar huvudvärk, tänkte jag.

Tänk om det räcker med att säga ”inte ikväll, jag har så ont i huvudet” och så går det över av sig självt. Måste kolla detta…

Gick upp ur badet och svepte handduken kring mig. Det dunkade i huvudet. Nu kände jag ingenting från de nedre regionerna.

Hörde att det ringde på dörren. Kom på att jag låste ytterdörren då jag kom hem och skyndade mig nedför trappan…

och som en blixt från klar himmel försvann huvudvärken…